dinsdag 16 april 2013

Homohuwelijk I: Bonbon


Bonbon is tegen het homohuwelijk. Of eigenlijk is hij tegen adoptie door twee mannen of twee vrouwen. Hij vindt dat een kind moet opgroeien bij een moeder en een vader. Dat is gewoon. Anders krijgt het kind problemen. Op school zal het gepest worden, le regard des autres, de blik van de buitenwereld. Die is hartstikke belangrijk, zeker voor een kind. Anders zullen ze opgroeien met een complex. Ze zullen gezien worden als niet normaal, zonder dat ze daarvoor gekozen hebben.
Misschien dat het over tien jaar anders is, nou ja, over twintig jaar dan. Misschien zal het dan eerder geaccepteerd zijn. Misschien is het dan normaler en zal de blik van de buitenwereld toleranter zijn.
Zou deze ontwikkeling niet sneller gaan indien de staat de homo als een ieder ander zou gaan beschouwen en dit zou onderschrijven met een wet? Misschien, maar de wetgever moet bij het maken van diens wetten rekening houden met het volk en vandaag de dag is het volk nog niet toe aan adoptie door homo's. Je kunt het wel willen forceren, maar dat werkt enkel averechts.
Bonbon is mijn man.

2 opmerkingen:

  1. Het blijft een cirkelredenatie. Zolang de wet luistert naar de stem van de massa, zal de wet niet de rechten van het individu verdedigen. In die landen, waar de rechten van homo' wel in de wet zijn geregeld en zij zich wel legaal hebben kunnen emanciperen, bestaan geen voorbeelden een negatief gevolg door de invoering van de wet. Op dit moment is het pesten gelegitimeerd omdat een kind dat in een homo-situatie wordt grootgebracht ook door de Staat wordt "gepest".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is inderdaad een cirkelredenatie, een erg hardnekkige. Ik kan me van Nederland geen Frankrijk gelijkende ophef herinneren betreffende deze kwestie. Maar Frankrijk heeft sowieso een theatralere cultuur, kijk maar naar 'Frigide Barjo'.

    BeantwoordenVerwijderen